Aquest dijous al migdia, l’alcaldessa ha fet dos tuits relacionats amb la carta de la Generalitat i ha reiterat la disposició a facilitar la participació, sense posar en risc la institució ni els funcionaris. A la tarda, en un acte a l’Ajuntament, ha evitat cap referència a la carta, i ha demanat resoldre amb política el que ha dit que és un conflicte polític. “No es pot delegar la política ni en jutges ni en fiscals”, ha sentenciat.

Des del PSC, soci de govern d’Ada Colau, el tinent d’alcalde Jaume Collboni ha dit que l’Ajuntament serà “estricte al compliment de les lleis i les sentències dels tribunals”. El líder socialista ha explicat que s’ha demanat a Secretaria Municipal que faci les gestions oportunes amb la carta de la Generalitat “d’acord amb la llei” i que esperaran quin és el seu pronunciament.

Els grups municipals demanen concreció a Colau

Xavier Trias (PDeCAT) ha demanat a l’alcaldessa que permeti que a Barcelona es pugui votar l’1-O. “Ha arribat l’hora, és el moment de prendre decisions”, ha dit en un videocomunicat, en què exigeix a Colau que abandoni l’ambigüitat i que actuï. Des de la CUP, Maria Rovira ha sentenciat que el referèndum és “un instrument de ruptura” i que “un govern del canvi no en pot quedar al marge”.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías ha reclamat a l’alcaldessa que protegeixi els funcionaris i no col·labori en “l’abús de poder” de la Generalitat.  En un comunicat, Alberto Fernández Díaz (PP), ha demanat a l’alcaldessa que rebutgi la petició de la Generalitat per cedir locals i l’ha advertit que si ho fa es convertirà en “cooperadora necessària de l’independentisme”.