La Generalitat va enviar una carta als ajuntaments aquest dijous en què els donava 48 hores per comunicar si posaven a disposició de l’1-O els locals municipals que habitualment s’utilitzen com a punts de votació. A punt d’exhaurir-se el termini, Colau ha llançat la pilota a la Generalitat després de la decisió del TC. “No podem fer veure que no ha passat res”, ha dit Pisarello, que ha insistit a saber quins plans té el govern català per no posar en risc els funcionaris.

El PDeCAT retreu a Colau “manca de coratge”

El portaveu del grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha acusat l’alcaldessa d’estar “mancada de lideratge i coratge” per no haver pres encara una decisió sobre els locals de l’1-O. Ciurana ha recordat que hi ha centenars d’alcaldes que ja s’han pronunciat a favor del referèndum i s’ha preguntat: “On és l’alcaldessa Ada Colau?”. El portaveu Demòcrata ha reclamat a Colau que signi el decret del referèndum i ha recordat que si no ho vol fer, l’exalcalde Xavier Trias ja es va mostrar disposat a signar-lo.

La CUP acusa l’Ajuntament d'”actuar com la dreta”

La presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, Maria José Lecha, explica que la seva formació està “sorpresa” per la reacció de l’equip d’Ada Colau davant el referèndum de l’1-O. Segons Lecha, “l’equip del canvi està actuant com el PP, Cs, el PSC i alguns membres de Catalunya Sí que es Pot”. Lamenta que l’equip del govern municipal no doni veu al poble. Els anticapitalistes esperen, però, que l’alcaldessa ho reconsideri i permeti la votació a Barcelona.