En l’entrevista, Josep Maria Montaner ha explicat que el govern municipal està valorant els resultats de la consulta veïnal, que segons ha dit demostra que hi ha una dualitat. “Ens dona un indici que hi ha un sector en contra, però no ens diu qui hi està més a favor o més en contra, perquè els que estan a favor en bloc no van anar a votar”, ha argumentat Montaner, que ha fixat la participació en el 2 % dels veïns del Poblenou (els organitzadors la xifraven en el 26 %).

El regidor de Sant Martí ha dit que sempre estaran d’acord a millorar la superilla, però ha descartat d’arrel retirar-la, com li han plantejat alguns grups de l’oposició. “No ho podem fer per la gent que defensa la superilla i hi viu”, ha dit Montaner, que ha fet autocrítica sobre com es va implantar: “Potser no ho hem fet del tot bé, però això no implica tornar enrere; treballarem per millorar-ho”.

Sobre una altra consulta veïnal, la de l’alberg de la Vila Olímpica, Montaner ha admès que el resultat, contrari al projecte, “pressiona” el govern municipal, que també hi està en contra. De fet, el regidor de Sant Martí ha afirmat que aquesta consulta “és més legítima” i ha explicat que l’Ajuntament està buscant una reunió amb els propietaris.

La resposta dels veïns

També en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Superilla, Jordi Campins, ha respost a les declaracions de Montaner. “Ell diu que només van votar un 2 % dels habitants del Poblenou, però nosaltres vam fer un altre perímetre de població i per això ens surten uns altres números”, ha assegurat Campins.

En aquest sentit, ha explicat que ho van limitar al rectangle format pels carrers de Tànger, Llull, Àvila i Bilbao i, basant-se en les seccions censals de les eleccions municipals del 2015, els va sortir que “entre 6.000 i 7.000 persones majors de 18 anys eren els possibles electors, per tant, un total de 1.700 vots representen un 25 % de la població”. Campins ha afegit, a més, que “si traiem els no residents, que són 200 persones, la cosa quedaria en un 23 %“.

El portaveu de la plataforma, a més, ha lamentat que “l’Ajuntament, en lloc d’aprofitar una consulta popular, ho està convertint en una derrota política“. I ha acusat el govern municipal d’actuar segons conveniència, en referència al cas de la consulta sobre l’alberg de la Vila Olímpica: “Això els dona més força política als seus posicionaments, en canvi, aquí no: per ells la superilla és el símbol en urbanisme i és inexpugnable i ho han convertit en un problema bàsic.”

Escolteu aquí l’entrevista al regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner:

Escolteu aquí l’entrevista al portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Superilla, Jordi Campins: