La Sala Granados, abandonada des del 2010, va ser construïda el 1911 pel doctor Salvador Andreu per al seu amic i compositor Enric Granados. El grup Demòcrata ha portat a la Comissió de Drets Socials una proposició per instar el govern a garantir que l’edifici sigui un equipament públic dedicat a la música a través d’un acord de compra, permuta, cessió o lloguer amb la propietari. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor del grup Demòcrata, Cs, ERC i el PP, i amb les abstencions de BComú, el PSC i la CUP.

Mòdol ha descartat comprar l’edifici perquè ja s’ha venut, però ha recordat que està qualificat com a equipament i que el govern vetllarà per garantir-ne un ús cultural. Tot i això, el regidor del districte ha dit que aquest edifici “no és una prioritat absoluta a Sarrià” i que el pla d’equipaments culturals no preveu cap operació amb la Sala Granados. “Hi creu o no? Si és així, actuï en conseqüència”, ha reclamat a Mòdol el regidor Demòcrata Jaume Ciurana.

Des de la plataforma Salvem la Sala Granados, Alicia Torra, filla de la pianista Alicia de Larrocha, s’ha mostrat sorpresa per l’anunci que ha fet Mòdol que l’edifici ja s’ha venut. “La proposició s’ha aprovat, això és esperançador, però m’ha deixat molt impactada la notícia que s’hagi venut”, ha explicat Torra. La plataforma espera ara que el govern municipal es posi en contacte amb ells per trobar una solució a les seves demandes.