Joaquim Forn ha explicat que l’acció del govern ha anat dirigida a polítiques en favor de l’equitat i la generació d’ocupació, i que la valoració de la gestió municipal que n’han fet els ciutadans, amb un 8 sobre 10, és “la xifra més alta de l’última dècada”. Forn ha titllat les crítiques de l’oposició d’electoralisme i de no tenir “cap objectivitat”.

El portaveu del PSC, Gabriel Colomé, ha retret al govern que hagi presentat unes dades amb “valors subjectius” que “no es poden comparar amb exercicis anteriors”, i ha asseverat que “tenen el problema de confondre la realitat amb el que es agradaria que hagués passat”. Segons Colomé, el mandat de l’alcalde Trias ha deixat la ciutat “més cara i més subordinada”.

Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PP, ha acusat el govern municipal d’haver continuat “les polítiques del tripartit” pel que fa a les “concessions als que practiquen la violència” en referència al conflicte de Can Vies, i ha tornat a criticar que només el 10% de les multes imposades per incivisme s’acaben cobrant.

Per part del grup d’ICV-EUiA, la regidora Janet Sanz ha retret a Forn que l’acció política del govern s’hagi fet “d’esquenes a la gent”, en considerar que els processos de participació engegats per l’Ajuntament han estat “gairebé inexistents i amb una incidència gairebé insignificant en les polítiques”. Sanz ha atribuït les dades de la baixada de l’atur a la ciutat a la disminució de la població activa.

Per acabar, el president del Grup Municipal d’ERC, Jordi Portabella, ha resumit la seva valoració de l’aplicació del PAM explicant que “si no n’hi hagués hagut hauria estat un desastre”, tot i que troba “agosarat” el percentatge d’aplicació presentat per Joaquim Forn. Portabella ha retret al govern que no hagi apostat prou per “enfortir la capitalitat” de la ciutat i que s’hagi “estat discret” pel que fa a l’acord contra el fracàs escolar.