(ACN) La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha obert la porta a aplicar des del dia 5 de desembre, és a dir, des de l’inici del pont del desembre, les mesures del segon tram. Ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2. A la pràctica, això vol dir que durant tot el pont es podria sortir del municipi i permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu, i no a partir del 7 de desembre, com estableix el pla de desescalada que va anunciar aquest dijous el govern de la Generalitat.

Budó ha mostrat la disposició de l’executiu d’ajustar el calendari amb els sectors:”Ho podem ajustar. És important parlar amb els sectors i veure si és millor aplicar el segon tram de mesures a partir del 5 per agafar tot el pont o el dia 7″. El canvi dependrà de les dades epidemiològiques.

Les farmàcies, “perfectament preparades per fer tests”

La portaveu del govern també ha defensat que les farmàcies poden fer tests i que s’ha de veure “de quina manera i quin tipus de tests”. Les farmàcies, ha assegurat, estan “perfectament preparades”, perquè els farmacèutics són personal sanitari.

Budó també ha apuntat que si una persona té símptomes de covid-19, probablement haurà d’anar a un centre de salut i que a les farmàcies hi haurà d’anar potser “un altre tipus de públic”. La consellera de Presidència també ha assegurat que aquesta qüestió s’està parlant amb els sectors afectats però ha insistit que les farmàcies són “una bona solució tenint en compte que a gairebé cada poble n’hi ha una”.

La portaveu del govern també ha criticat l’Ajuntament de Barcelona pel fet que no parla de la “deixadesa” del Govern espanyol: “El govern municipal està governant a l’Estat espanyol. Avui s’acaba el termini per pagar el primer tram d’impostos i no hi ha cap moratòria de pagament ni suspensió per als negocis que han vist afectada la seva activitat”. Per això, ha afegit que li agradaria que el consistori demanés al govern de l’Estat que s’aturi aquesta situació.