(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat que aquest dimecres es prendrà una decisió sobre si es retallen els 10 dies actuals de quarantena per ser contacte estret d’una persona positiva de covid. Sánchez ha dit que cal esperar a veure què diuen els tècnics i ha recordat que aquest dimecres es reuneix la ponència d’alertes i que a la tarda hi ha la trobada del Ministeri de Sanitat amb els consellers d’aquest àmbit de les comunitats autònomes.

D’altra banda, el president espanyol ha defensat que avui estem “més preparats i protegits” contra la covid que fa un any. I ha basat l’estratègia per front a la nova variant de la pandèmia en la vacunació, la mascareta i la unitat institucional.

Covid a Catalunya, última hora

Catalunya no veu malament escurçar quarantenes

La decisió imminent de l’executiu espanyol sobre la durada de les quarantenes arriba en ple debat sobre la necessitat d’escurçar-les, arran de l’explosió de casos de la sisena onada, amb la variant òmicron. La secretària de Salut Pública a Catalunya, Carmen Cabezas, ha afirmat que “no estarien en contra de l’escurçament dels aïllaments“.