ajuda 100 euros famílies menors 3 anys

L’ajuda de 100 euros mensuals per a les mares amb fills s’ampliarà el 2023. Els pressupostos generals de l’Estat preveuen que aquesta ajuda, que fins ara només rebien les mares treballadores, es faci extensiva a les mares que estiguin a l’atur.

D’aquesta manera, es preveu que qualsevol persona amb fills que hagi cotitzat durant 30 dies en un any o hagi rebut un prestació d’atur pugui rebre aquesta ajuda de 100 euros mensuals.

És una de les mesures incloses a la futura llei de famílies, que també preveu la consideració de família nombrosa els nuclis monoparentals d’una mare amb dos fills i permisos de conciliació per atendre circumstàncies familiars imprevistes. Els comptes públics inclouen 266.189 milions d’euros de despesa social.

600 milions d’euros en un pla de dependència

L’atenció primària, l’educació, la dependència i les beques són algunes de les partides sobre les quals posarà l’accent en els pròxims anys l’executiu espanyol. Es reforça amb 600 milions d’euros un pla de xoc en dependència que reduirà les llistes d’espera i implementarà prestacions i serveis per millorar les condicions laborals de qui cuida.

L’ingrés mínim vital augmentarà en els mateixos termes que les pensions i l’indicador públic de renda d’efectes públics (IPREM), que serveix per calcular l’import de diferents ajudes i prestacions, puja de 579,02 a 600 euros mensuals a partir de l’1 de gener del 2023.

Es revaloren les pensions i s’apuja el sou dels funcionaris

Els pressupostos de l’any vinent hauran de fer front a la revaloració de les pensions. Siguin contributives o no, s’incrementaran segons l’IPC interanual del mes de novembre, que podria situar-se entre el 7 % i el 8 %, perquè mantinguin el poder adquisitiu de l’espiral inflacionista.

Els funcionaris també veuran incrementats els sous fins a un 9,5 % en tres anys. La pujada inclou un increment fix del 8 % i variables que depenen del comportament de la inflació i del PIB. El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de pressupostos, que ara ha de tramitar-se com a llei en el Congrés.