El govern de la Generalitat ha demanat disculpes pels problemes que ha tingut el web des d’on s’ha tramitat la sol·licitud d’ajuts als autònoms. La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha reconegut que el sistema ha anat amb retard i amb moltes complicacions, i ho ha atribuït a l’allau de peticions rebudes. El web on s’havia de sol·licitar l’ajut de 2.000 euros per als autònoms s’ha tancat a les 12 h, després de tramitar les primeres 10.000 peticions. La pàgina web ha fallat per segon dia consecutiu, després que dilluns ja es va suspendre el tràmit a la tarda perquè no funcionava el sistema.

“No tenim prou diners per fer front al que la gent necessita”

Budó ha lamentat especialment que molts autònoms hagin passat hores intentant tramitar les ajudes, especialment aquells més afectats per la crisi de la covid-19, i ha assegurat que el govern estudiarà com poder arribar a més beneficiaris. El problema, però, segons Budó, és de liquiditat. “No tenim prou diners per fer front al que la gent necessita”, ha sentenciat.  En aquest sentit, la portaveu també ha lamentat que “el suport de l’Estat als autònoms és zero”.

La Generalitat reconeix que “potser no s’havia previst prou bé l’allau d’aquesta petició”. “Mirarem si es pot mobilitzar alguna partida més”, ha avançat Budó, alhora que ha explicat que aquesta tarda hi haurà una reunió de treball per analitzar què ha passat.