(ACN) El govern ha confirmat “l’acord tècnic” amb l’executiu de l’Aragó per presentar una candidatura “conjunta” als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030. Així ho ha reafirmat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dissabte al Palau de Pedralbes, en el marc de les segones jornades de treball del Consell Executiu. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst signar el decret de convocatòria de la consulta durant les properes setmanes, tal com ha informat Plaja.

La portaveu ha subratllat que la proposta és “bona” i que confirma que les proves principals se celebraran a Catalunya. També ha afegit que “costa d’entendre” que Aragó hagi negat “l’acord tècnic”. Plaja ha subratllat que l’acord és un fet, i que “la candidatura s’ha treballat conjuntament“. “És una candidatura que s’impulsa des d’aquí, amb col·laboració, i es treballa conjuntament”, ha remarcat.

Aragó demana una candidatura “d’igual a igual”

Tot i això, el Govern aragonès ha negat “l’acord tècnic” amb Catalunya per la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030: “L’Aragó només donarà suport a la candidatura si és d’igual a igual i equilibrada en tots els aspectes. I, a dia d’avui, no hi ha cap garantia que la candidatura es plantegi en aquests termes”, ha afirmat el govern de Javier Lambán en un missatge de sis punts que recull el ‘Periódico de Aragón’.

On es faria cada prova?

Segons el pacte actual, a Catalunya se celebrarien les proves d’esquí de muntanya (a Boí Taüll), hoquei gel (Palau Sant Jordi), esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), i “snow” i “freestyle” (Baqueira Beret).

A Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons, patinatge artístic i de velocitat curta i llarga.