El govern d’Ada Colau manté l’aposta per connectar el tramvia per l’avinguda Diagonal, però admet que el projecte dependrà de la situació financera. L’Ajuntament de Barcelona preveu un dèficit de 310 M € aquest any per la crisi del coronavirus. “No renunciem al tramvia, és un projecte prioritari”, ha afirmat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha reconegut, però, que “estarà subjecte a la disponibilitat pressupostària”.

Entre altres mesures per compensar el dèficit, el govern municipal ha plantejat ajornar obres i alentir inversions per valor de 155 M €. Janet Sanz ha explicat que aquest 2020 no hi havia cap partida per al tramvia, només les obres d’un col·lector a la Diagonal, que s’intentaran mantenir “per evitar inundacions”. Aquests treballs es van anunciar com el punt de partida a la connexió dels tramvies. “Seguim fent la feina tècnica”, ha dit Sanz.

Prioritzar altres inversions

A banda del tramvia, la tinenta d’alcalde ha apuntat que altres obres com ara el túnel de Glòries, la reforma de la via Laietana o els trams pendents a la Meridiana fins a Fabra i Puig també dependran dels recursos disponibles. “Tenim un calendari d’inversions, però veurem com ens anem recuperant”, ha explicat Sanz, que hi ha afegit: “No renunciem a transformar la ciutat”. La tinenta d’alcalde ha dit que “l’acord polític imperarà” en aquests projectes i que si s’ha de prioritzar es buscarà el pacte amb la ciutadania.