govern català compareix urgencia

(ACN / redacció ) La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que el govern català mantindrà les restriccions anunciades aquesta setmana encara que la resta de l’estat no n’apliqui. La consellera assegura que l’executiu ha volgut ser “seriós” i “combatre” la sisena onada del coronavirus després de viure uns dies amb un nombre de contagis i ingressos hospitalaris elevats. L’anunci arriba el mateix dia en què se celebra la Conferència de Presidents. Pedro Sánchez es reuneix amb els presidents autonòmics per decidir noves mesures de la covid per Nadal en una trobada telemàtica.

Vilagrà considera que les restriccions proposades per l’executiu, com la limitació de 10 persones en les reunions o el toc de queda, permeten que “ningú passi sol aquest Nadal”. Recordem que les mesures estan en espera de la decisió del TSJC.

Ajudes als sectors afectats

El govern afirma que és conscient que caldrà aprovar un conjunt de mesures econòmiques als sector afectats, com l’oci nocturn, la restauració o la cultura. De moment, la Generalitat està analitzant l’impacte econòmic de les restriccions i ja ha anunciat que destinarà 20 milions d’euros en ajuts directes a l’oci nocturn.

La titular del Departament de Presidència ha afegit, però, que per tirar endavant aquestes ajudes és molt important que el Govern espanyol mantingui els fons de la covid-19 de cara al 2022.

100 milions d’euros per als ajuntaments

El que sí que ja ha mobilitzat la Generalitat és el fons de la covid-19 per a ajuntaments i consells comarcals que ajudarà les institucions a afrontar despeses extraordinàries. La consellera Vilagrà ha avançat que aquest dijous els consistoris rebran una transferència de 100 milions d’euros que donaran més marge de maniobra a les administracions locals.