La Generalitat ha anunciat aquest dilluns un acte d’homenatge a les víctimes de la covid-19 a Catalunya. Serà dijous, 9 de juliol, a les 22 h a les Fonts de Montjuïc. Comptarà amb la presència d’autoritats com el president de la Generalitat, Quim Torra; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent. D’altra banda, serà a porta tancada per tal d’evitar aglomeracions.

Vídeos testimonials i actuacions musicals

Segons ha explicat el govern en un comunicat, l’acte vol enviar un missatge d’esperança i, per això, rep el nom “De la foscor a la llum”, en referència a la situació de foscor de l’inici de la crisi sanitària i l’arribada de la llum després de l’esforç que ha fet la societat. A banda de recordar les persones mortes pel coronavirus, també es reconeixeran les famílies i la tasca del personal essencial com els sanitaris o els serveis d’emergències, que hi seran presents mitjançant uns vídeos testimonials. L’homenatge també té com a objectiu compartir el dolor que ha ocasionat la pandèmia i agrair l’esforç de la ciutadania durant el confinament.

Durant el record a les víctimes es llegiran textos, es faran projeccions i jocs de llums a tota l’avinguda de la Reina Maria Critina i s’encendran els llums de les Fonts de Montjuïc. La música també acompanyarà la nit amb actuacions d’artistes com Las Migas, Micky Núñez, Lax’n’Busto, Dr. Prats, Elena Gadel o Santi Balmes i la participació dels actors Rosa Andreu i Joan Pera.

Tancat al públic per evitar aglomeracions

L’acte estarà tancat al públic en general degut a les mesures de seguretat per evitar contagis per la covid-19. Les administracions volen evitar aglomeracions i apunten que seria complicat garantir que es respectés la distància d’un metre i mig entre persones.

Aquest no és l’únic acte d’homenatge a les víctimes de la covid-19. L’Ajuntament també n’està organitzant un i l’Estat, un altre.