Uns ho veuen molt bé i els altres no tant. El govern de Barcelona i l’oposició han discrepat sobre la recuperació econòmica de la ciutat després de l’impacte de la pandèmia. Ho han fet en la primera sessió d’una comissió d’estudi sobre la reactivació de l’economia que va proposar Ciutadans al ple del maig. L’executiu d’Ada Colau i Jaume Collboni ha exhibit dades per afirmar que “Barcelona lidera la recuperació en el conjunt d’Espanya”, però els grups li han recriminat l’autocomplaença.

“Confiança empresarial en Barcelona”

La regidora de Comerç i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha dit que la prioritat del govern municipal ha estat la recuperació econòmica i ha assegurat que les mesures preses des de l’esclat de la pandèmia “han donat bons resultats”. Ballarín ha exhibit que l’atur ha baixat per setè mes consecutiu, que aquest 2021 s’han creat 5.500 empreses (un 39 % més que el 2020) i que creix la contractació indefinida.

Barcelona lidera la recuperació econòmica amb millors indicadors que a Madrid; l’Ajuntament ha tirat amb força del carro de la reactivació
Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats i Hisenda

També ha contraposat la taxa d’atur de Barcelona (7,7 %) amb la de Madrid (10,7 %) i ha posat d’exemple l’arribada de Pepsico i Microsoft per demostrar que “hi ha confiança empresarial en Barcelona”. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que l’Ajuntament ha destinat 350 M € en mesures que han arribat a 135.000 persones i 30.000 empreses. I ha dit que s’aposta per un canvi de model productiu basat en la diversificació.

“La situació continua sent greu”

Des d’ERC, Jordi Castellana ha recriminat “l’exercici d’autocomplaença” del govern municipal: “Segur que no hem fet prou”. El regidor també ha criticat que es vulgui tornar al model econòmic d’abans de la pandèmia en comptes de transformar-lo. Ferran Mascarell (Junts) ha criticat que el govern doni per acabada la crisi amb “un grau de satisfacció que és una exageració”. “Calen mesures més a mig i llarg termini”, ha reblat.

La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, que presideix la comissió, ha recomanat al govern fer un volt per la ciutat per veure “negocis tancats i famílies sense feina”. “La situació continua sent greu”, ha afirmat. El popular Josep Bou ha demanat “fer en comptes de semblar fer” i ha recomanat “posar-se la gorra d’empresaris” per prendre decisions. Óscar Benítez (BCN Canvi) ha dit que no és temps de felicitar-se, perquè “estem en un efecte rebot” i que “cal lluitar més”.

La regidora no adscrita, Marilén Barceló, ha aplaudit les mesures endegades per l’Ajuntament, però n’ha demanat més. Els grups també han afegit que resulta difícil quantificar l’impacte d’algunes mesures preses.