El regidor de Pressupost de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha qualificat de “rampell imprudent i electoralista” el no d’Esquerra Republicana al pressupost del 2022. En una piulada, Martí assegura que tombar els comptes “posa en perill 400 milions d’euros” per a la ciutat. Després que Ernest Maragall hagi denunciat incompliments del govern municipal en els dos últims pressupostos, Martí ha dit que els comptes del 2022 contenen “tots els grans projectes acordats amb ERC”.

“Sona una mica a un rampell perquè les sonen els tambors de campanya electoral. Perquè si és d’algú el pressupost que presentem és d’ERC
Jordi Martí, regidor de Pressupost

El pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2022, que puja als 3.400 M €, s’ha de votar de forma inicial aquest dimecres en la Comissió d’Economia. El tràmit és necessari per continuar negociant amb la intenció d’aprovar-lo de forma definitiva al ple de desembre. Tot i això, els comptes no tenen un calendari reglat (a diferència de les taxes i els impostos) i es podrien aprovar després de l’1 de gener.

Crec que la ciutat mereix aquest debat i necessita aquests pressupostos. Demano reflexió als grups de l’oposició perquè tinguin en compte el context de crisi econòmica
Jaume Collboni, primer tinent alcalde

Jordi Martí ha fet una crida a la tranquil·litat de tots els grups de l’oposició perquè permetin continuar la tramitació del pressupost amb una abtenció. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, han demanat reflexió als grups perquè “Barcelona necessita aquests pressupostos” tenint en compte que s’està sortint de la crisi econòmica de la pandèmia. Collboni ha recordat que al Parlament, els socialistes s’han ofert per facilitar l’aprovació dels comptes.

El “no” d’ERC, tot i això, obre la porta a aliances amb altres partits. Barcelona pel Canvi, que va donar suport al pressupost del 2021, suma amb la regidora no adscrita tres vots per decantar una majoria. Ara bé, si opten per l’abstenció, el govern en necessitaria encara tres més perquè hi hagi més vots a favor que en contra.