Junts per Catalunya ha centrat el míting d’aquest dimarts al vespre —celebrat a Valls— a recordar els “casos de repressió” per part de la justícia a membres del partit. De fet, per primer cop en la campanya de les eleccions del 14-F, ha pujat a l’escenari Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont. Boye ha assegurat que la força de Junts és la raó de l’embat judicial: “Comptar amb tants vots és el que us transforma en perillosos”. Tot i això, l’advocat ha instat els votants de Junts a persistir fins a aconseguir la independència: “Mantingueu-vos ferms i hi arribareu”.

A més, Gonzalo Boye també s’ha referit a la causa judicial oberta contra la candidata de la formació, Laura Borràs: “No té res a veure amb malversació… Perquè no hi falta ni un euro, sinó que sobra voluntat d’independència”. A banda de l’advocat, el míting de JxC a Valls també ha tingut altres moments carregats de simbolisme per denunciar la repressió. D’una banda, Carles Puigdemont hi ha intervingut des de Waterloo (on és des del 2017) i, de l’altra, Josep Rull ho ha fet des del seu cotxe, a les portes de la presó de Lledoners (on ha de fer nit entre setmana per complir amb el tercer grau penitenciari).

Puigdemont crida a mobilitzar els indecisos

L’últim dimarts abans de les eleccions del 14-F, el líder de JxC, Carles Puigdemont, ha fet una crida entre els militants de la formació perquè “convencin” els indecisos: “Hem de ser pràctics i anar a buscar la gent que no votarà”. El 130è president de la Generalitat de Catalunya ha avisat que diumenge, 14, cal votar independentisme perquè no guanyi un govern que sigui com “un encarregat d’una botiga amb l’amo a Madrid des de fa 40 anys”.