XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres no multem els indigents, això que expliquen és mentida. Aquestes multes, la majoria, s'han posat quan era regidor de Serveis Socials el senyor Gomà." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "S'ha de tornat a comportar d'una manera grollera, com no s'ha de comportar mai un alcalde, faltant el respecte a la síndica de greuges i dient coses que no són certes, i que ell sap que no són certes. A Barcelona, avui és possible multar una persona en situació d'exclusió social al carrer perquè hi ha una ordenança que ho fa possible. Una ordenança que el senyor Trias va votar i que jo no vaig votar."

Gomà ha recordat que CiU va votar a favor de l’ordenança municipal que permet multar persones amb risc d’exclusió social que viuen al carrer, mentre que ICV s’hi va oposar. També ha valorat els resultats del baròmetre semestral pel que fa a la crisi, en què un 64,6% de ciutadans creuen que el pitjor encara ha d’arribar. Gomà creu que aquest percentatge deixa entreveure la reacció contra les “polítiques de retallades i sacrificis inútils” dels governs català i estatal.

El president del Grup Municipal d’ICV ha tret importància a la valoració d’un 5,4 per a Xavier Trias perquè “és previsible a l’inici del mandat i això no suposa cap aval”. Gomà s’ha mostrat satisfet amb la seva nota -un 4,8- i de l’evolució del  vot del seu partit.