Ha estat la primera i la més institucional: al balcó de l'Ajuntament. A la fotografia de l'agència Efe hi apareixen els cinc candidats dels partits amb representació a l'actual consistori. Minuts abans de la instantània els models feien broma. La següent parada de la gira fotogràfica, un escenari que es repeteix: el teatre Tívoli. El fotoperiodista de 'La Vanguardia', Pedro Madueño és gairebé una institució en l'art de la fotografia del dia de reflexió. Un exemple, la portada de fa quatre anys. A la foto s'hi han afegit les candidates de la CUP, amb una samarreta reivindicativa, i de Ciutadans, que ha arribat l'última. Aprofitant l'escenari, Madueño també els ha fet fer una mica de teatre. PEDRO MADUEÑO, fotoperiodista "La foto simbolitza la inauguració d'un moment que és elmoment que la ciutat Barcelona i els barcelonins són els protagonistes. Per això la placa que inauguren és el nom de la ciutat, i inaugurem, esperem que una ètapa d'èxits per a la ciutat." El Velòdrom d'Horta ha estat l'opció que ha triat 'El País'. JOAN SÁNCHEZ, responsable de fotografia d''El País' "Establir un paral·lelisme entre l'arribada de fusta nova al velòdrom, perquè l'acaben de canviar, després de 30 anys amb l'arribada de noves formacions polítiques aquest any, és aquesta la idea." Curiosament la velocitat ha estat imprescindible per completar el repte maratonià d'aconseguir quatre fotografies en quatre puns de la ciutat en només un parell d'hores. La darrera foto, la d''El Periódico', a un dels mirador més privilegiats de la ciutat, el Turó de la Rovira. El simbolisme d'aquesta imatge -els candidats amb Barcelona als peus- no ha resolt la incògnita de qui agafarà les regnes de la ciutat. Per això caldrà esperar als resultats de demà.

La marató fotogràfica dels candidats a l’alcaldia de Barcelona ha començat a les 10.30 h a la plaça de Sant Jaume, on han fet les fotos el reporter de l’agència Efe. Aquí els protagonistes de la imatge han estat els alcaldables dels cinc partits que actualment tenen representació a l’Ajuntament de Barcelona.

‘La Vanguardia’ també ha convocat Carina Mejías (C’s) i María José Lecha (CUP) al Teatre Tívoli. El director de fotografia d’aquest diari, Pedro Madueño, ha fet pujar els set alcaldables a l’escenari per descobrir simbòlicament una placa de Barcelona.

Els fotògrafs d”El País’ i ‘El Periódico’ han triat llocs amb vistes sobre la ciutat per prendre les seves instantànies dels candidats: uns al Velòdrom d’Horta a les 11.45 h i els altres al Turó de la Rovira a les 12.30 h.