L’extinent d’alcalde de l’Ajuntament i número tres de la llista de Catalunya en Comú, Gerardo Pisarello, serà el secretari primer del Congrés dels Diputats de la nova legislatura. La tria de Pisarello forma part de l’acord al qual han arribat el PSOE i Podem per controlar la Mesa de la cambra baixa. L’acord també inclou que Gloria Erizo n’ocupi la vicepresidència primera. Al capdavant del Congrés, com a presidenta, hi haurà la cap del llista per Barcelona pel PSC a les generals, Meritxell Batet. La votació dels nous membres de la Mesa es farà dimarts, 21 de maig, durant la sessió de constitució del Congrés.

Pisarello fa el salt a la Mesa del Congrés després d’haver ocupat durant els últims quatre anys el càrrec de primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona amb el govern d’Ada Colau. Tot i que el seu nom va sonar primer per encapçalar la llista de les eleccions europees, finalment es va incorporar a la llista de Catalunya en Comú, que va liderar el també tinent d’alcalde del consistori Jaume Asens.

L’home fort del govern d’Ada Colau

Durant els quatre anys que ha estat a l’Ajuntament, Gerardo Pisarello ha estat la mà dreta de l’alcaldessa, Ada Colau, des de la tinença d’alcaldia. També va ser regidor de Sarrià – Sant Gervasi, en una etapa en què va rebre crítiques per no dedicar-se prou a la gestió d’aquest districte. Amb la marxa del PSC del govern municipal, Pisarello també es va fer càrrec de la regidoria de l’Eixample, en substitució de Montserrat Ballarín, i va assumir l’Àrea Econòmica i de Relacions Institucionals, que gestionava Jaume Collboni, i es va convertir així en l’home fort del govern municipal.