control mossos d'esquadra confinament

(ACN) El govern de Catalunya retornarà les 23.000 multes interposades i pagades durant el primer estat d’alarma. Això equival a haver de retornar uns 4 milions d’euros, segons ha explicat aquest dilluns el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en declaracions a TV3. Fa pocs dies el Govern espanyol ja va fer la petició per tornar els imports.

La devolució és conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que va declarar la inconstitucionalitat de la mesura que va obligar a confinar la població al principi de la pandèmia de la covid-19.

Segons el govern, a Catalunya, els Mossos d’Esquadra i les policies locals van posar 146.000 denúncies a ciutadans per saltar-se el confinament domiciliari. D’aquests procediments, més de 63.626 van acabar en multes, d’aproximadament entre 300 i 600 euros.

El Govern espanyol va anunciar la setmana passada que retornaria les multes i ara el català farà el mateix. “La sentència és molt clara”, ha dit Elena. El conseller ha assegura que la devolució es farà de la forma “més senzilla” per al ciutadà. D’altra banda, ha dit que un cop hi hagi sentència sobre el segon estat d’alarma, segons quin sigui el resultat, s’estudiarà què cal fer amb les sancions del segon període.

El conseller també ha donat la seva opinió. “Em sembla injust”, ha dit, perquè considera que “si hi ha incompliments aquestes persones haurien de respondre”.