JOSEP RULL, conseller de Territori i Sostenibilitat "Després de més de 13 anys la llei de protecció dels animals encara no té reglament. I, per tant, vol dir que tot el procés que vam ser capaços d'establir, totes les previsions que vam ser capaços de normativitzar, de donar rang legal, tenen dificultats operatives en el dia a dia. Nosaltres tenim com a prioritat en aquesta legislatura fer d'una vegada per totes el reglament. No hi tornarà a haver corrides de toros a Catalunya, no hi tornaran a ser. Amb la base de les normes que ja existeixen, de noves normes que haguem d'articular, farem impossible que reaparegui aquesta activitat ja superada per aquest país." ORIOL RUSCA, degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona "Ens ha preocupat molt la sentència del Tribunal Constitucional recent on considerem que no s'està valorant ben bé el que és el respecte per les espècies. Ens considerem a vegades els humans per sobre de tot i per sobre de tothom. Nosaltres, tècnicament estarem al costat de la Generalitat, però també és política en la mesura que nosaltres defensem els valors de tots els éssers vius."

Josep Rull ha afirmat que la llei actual té “dificultats operatives” i per això el reglament reforçarà la llei.

A més, el govern tornarà a posar sobre la taula el debat sobre l’activitat dels circs a Catalunya a través d’un nou ens que veurà la llum al desembre, l’observatori dels circs.

El conseller ha fet l’anunci en la inauguració de les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d’Advocats d’Espanya, que es fan aquest dijous i divendres amb l’objectiu de treballar de forma conjunta per aconseguir el “sacrifici zero” als centres de recollida d’animals. En les jornades es vol millorar l’eficàcia en el compliment de la legislació envers el maltractament, la crueltat i la violència cap als animals.

Rull ha aprofitat l’ocasió per reafirmar que “no hi tornarà a haver corrides de toros a Catalunya” i Oriol Rusca, degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, també s’hi ha mostrat a favor. Rusca ha afegit que els ha preocupat molt la sentència del Tribunal Constitucional per anul·lar la prohibició de curses de toros. El degà també s’ha ofert a assessorar tècnicament la Generalitat, tot i que també hi donen suport des de la vessant política.

Barcelona, ciutat pionera

De fet, l’Ajuntament ja va aprovar una ordenança l’any 2014 de protecció, venda i tinença d’animals després d’un debat extens entre diferents entitats. Barcelona, però, ja es va declarar ciutat antitaurina 10 anys abans, el 2004. El consistori també preveu actualment la prohibició de realitzar curses de braus i espectacles que incloguin la mort del toro, una normativa que va entrar en vigor dos anys després que el Parlament aprovés l’abolició de les curses de braus amb una modificació de la llei.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a