Pere Aragonès i Mertixell Budó

El govern en funcions ha entregat al TSJC les al·legacions contra la suspensió cautelar de l’ajornament electoral, a les 9 hores d’aquest dijous. Fonts de Palau han concretat a l’ACN que el document, d’unes 50 planes, es basa en els tres informes, jurídic, sanitari i de processos electorals, que ja s’adjuntaven en el decret suspès pel tribunal. Per tant, l’executiu en funcions no planteja elements nous al document, i reitera que el que s’ha fet és correcte.

El vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ja va dir aquest dimecres que l’executiu “batallaria fins al final” perquè les eleccions se celebressin el 30-M. Tot i això, el govern ha hagut de reactivar el dispositiu electoral del 14-F. De moment, els comicis es mantenen en aquesta data.

La fiscalia avala la suspensió cautelar

A les 10 del matí acabava el termini perquè la Generalitat i la fiscalia presentessin les seves al·legacions sobre les mesures cautelars de quatre dels recursos. La fiscalia ja ha presentat les seves i ha avalat la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions. El ministeri públic al·lega que si s’aixeca la suspensió cautelar, quan el tribunal resolgui ja haurà passat el 14 de febrer, cosa que faria impossible fer complir la resolució en cas que sigui contrària a la Generalitat.

Ara, un cop presentades les al·legacions, el Tribunal Superior de Justícia de s’ha de pronunciar de manera ferma. Com a molt tard, s’espera que ho faci la setmana que ve però diversos experts apunten que la resposta arribarà, amb tota probabilitat, abans del cap de setmana.