Eloi Badia ha replicat els discursos de l’oposició assegurant que el que realment pot contribuir a rebaixar els preus dels enterraments és la funerària pública i els ha instat a donar-los suport per crear-la. “Hem d’avançar, és un clam ciutadà”, ha afirmat Badia. La regidora Demòcrata Sònia Recasens li ha replicat que el projecte de la funerària pública, que preveia un tanatori amb sis sales de vetlla, té poca capacitat d’influir en el mercat. Tot i això, ha mostrat predisposició a parlar-ne.

En el debat sobre les noves ordenances de cementiris i serveis funeraris, Badia i Recasens han destacat els nous requisits d’accés a enterraments gratuïts o bonificats que han pactat BComú i PDeCAT. Des de Cs, ERC, el PSC i la CUP s’ha ressaltat que els nous redactats de les ordenances contribuiran a ampliar la competència al sector i reduir preus. En canvi, Xavier Mulleras (PP) ha dit que els canvis introduïts “van en el bon camí però no són suficients”.

La Síndica considera l’aprovació de les noves ordenances com “un pas important”

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, felicita el plenari per haver arribat a aquest acord, i demana que el decret faci possible que els nous criteris “es posin ja en marxa“. A més, Vilà reconeix que tot i que l’acord “no soluciona que els enterraments siguin tan cars a Barcelona”, sí que representa “un pas endavant”.

La Síndica considera que fins ara, els criteris per acollir-se als serveis funeraris bonificats només tenien en compte el segment de la població molt vulnerable, però que els nous criteris també estan dirigits a un col·lectiu intermig. En aquest sentit, Vilà destaca que “és un pas important endavant perquè farà possible bonificacions per a altres persones que no estiguin en un nivell tan i tan baix però que no poden fer front a la despesa.”