resposta sentència procés

La Fundació Catalunya Europa ha emès un comunicat aquest dijous -tot i que data del 23 d’octubre- en què denuncia “la judicialització del conflicte” català. L’entitat reclama que cal “posar fi a la privació de llibertat dels dirigents cívics i polítics al més aviat possible” i un diàleg “urgent” entre l’Estat i la Generalitat “per tal d’explorar els diferents aspectes del conflicte en un calendari a mitjà termini”.

La Fundació Catalunya Europa també apel·la a les mobilitzacions posteriors a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, en què reclama “acabar amb les actuacions de violència o de coacció que pertorben la seguretat pública” perquè, afegeix, “limiten els drets ciutadans i malmeten el clima indispensable per a qualsevol aproximació entre les posicions discrepants”.

Recordem que la Fundació Catalunya Europa va ser fundada el gener del 2008 per Pasqual Maragall. Avui el patronat el formen alguns dels grans noms del PSC dels anys 90 i principis del segle XXI, com Antoni Castells i Joan Clos, i d’altres de lligats a ICV, com Dolors Camats i Ricard Gomà.