La presidenta de la nova entitat Servidors Públics de Catalunya, Yolanda Hernández, ha denunciat avui al programa ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm que l’aplicació del 155 està comportant la paralització de projectes. Ha destacat que està en suspens una proposta d’acord del govern per crear un programa temporal per a l’atenció d’emergència de menors d’edat no acompanyats. Preveia contractar 235 treballadors per tenir cura de menors no acompanyats a Barcelona. Segons Hernández, la contractació s’havia de fer l’1 de novembre i l’acompanyament s’havia de fer fins al 2020, però amb la intervenció estatal el pla està parat.

És un dels efectes que ha denunciat Servidors Públics de Catalunya, una entitat que està fent un seguiment dels efectes reals de l’aplicació del 155 amb un inventari que s’actualitza diàriament. A betevé 91.0 fm han denunciat la “paralització absoluta de l’acció de govern”.  Ho confirma també Roser Palol, la delegada de la Intersindical-CSC, que ha explicat que “mentre que Vicepresidècia i Economia està intervinguda des de fa sis mesos” al Departament d’Agricultura “només es van fent trucades”. Palol denuncia també endarreriments en pagaments als proveïdors i també  retards en contractes a consells comarcals.

Servidors Públics de Catalunya neix amb l’objectiu “d’enfortir i defensar les institucions catalanes”. Segons els estatuts, es proposen “defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques i promoure l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya”. Les actuacions previstes per assolir aquestes finalitats són força diverses i engloben les activitats d’anàlisi, estudi o recerca, l’organització de debats oberts als associats o al públic general, l’emissió de comunicats, declaracions o manifestos i les activitats d’assessorament i defensa jurídica tant de les finalitats associatives com dels seus associats.

Aquí podeu escoltar la taula rodona d”El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, amb Assumpta Barbens, secretària general d’IAC-CATAC, la Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya; Roser Palol, delegada Intersinsindical-CSC; Yolanda Hernández, presidenta de l’Associació de Servidors Públics de Catalunya, i el treballador del Departament de Cultura Roger Costa.