La decisió del regidor de Sant Martí, David Escudé, d’aturar temporalment les obres de pacificació de quatre entorns escolars del carrer del Perú continua generant polèmica. El debat ha centrat el plenari de Sant Martí d’aquest dimecres, on els partidaris de mantenir les places d’aparcament a la zona han exigit al regidor que es reuneixi amb ells al carrer i es comprometi “davant de notari” a no tocar les places d’àrea verda.

Tocs d’atenció constants de la presidenta

Entre contínues crides a l’ordre per part de la presidenta del consell plenari, Marilén Barceló, Edorta Moreno, d’Amics de la Gran Via, ha demanat a Escudé que retiri el material d’obres que encara hi ha al carrer, tot i estar paralitzades, i fins i tot ha amenaçat amb “parar la Gran Via” si finalment el projecte tira endavant.

El tema s’ha debatut al plenari per l’entrada del Grup Municipal de Junts per Catalunya d’una proposició sobre mobilitat al barri de Provençals del Poblenou, que ha tingut la intervenció dels veïns.

Visita imminent del regidor al carrer

Durant el debat, el regidor de Sant Martí ha recollit la invitació dels veïns i els ha emplaçat a fer-la “de manera immediata”, segons la disponibilitat de la seva agenda. Escudé, però, ha treballat en els últims dies, després de les queixes dels veïns, per guanyar temps i poder redefinir el projecte parlant amb els veïns.

Xoc entre PSC i comuns

Un dels principals detractors de l’aturada de les obres ha estat el conseller de Barcelona en Comú, Alberto Cordobés, que ha remarcat la necessitat de protegir les escoles i ha destacat la feina feta durant prop de tres anys per les escoles i els tècnics per acabar definint el programa Protegim les escoles al carrer del Perú.

El conseller ha assegurat que el projecte “és dels més informats” dels últims anys al districte i ha estat “revisat” per tècnics municipals. També ha destacat que es poden “buscar ubicacions alternatives” per a l’aparcament en altres indrets.

Quatre escoles afectades

L’aturada de les obres, que havien de començar aquest mateix mes de març, afecta quatre escoles, les compreses entre el carrer de Bac de Roda i la rambla de Prim i es va produir després de les queixes per la pèrdua de places d’aparcament.