Des del Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona consideren que el cas Garganté és un delicte lleu, abans conegut com a falta, i que, per tant, no requereix investigació prèvia. Pel magistrat, el cas s’ha de resoldre amb un judici ràpid, però el fiscal no hi està d’acord. Des del ministeri públic ja van demanar elevar a menys greu l’acusació a Garganté, però el jutge ho va desestimar.

Ara el fiscal ha presentat un recurs en què considera que Garganté va coaccionar greument el metge tenint en compte “la manera com es van desenvolupar els fets, el lloc, les circumstàncies i la finalitat”. A més, recorda que el regidor no va actuar sol, sinó acompanyat de “10 persones”, un fet que considera d’acció coordinada.

D’altra banda, la fiscalia també insisteix que hi ha un delicte de falsedat documental que s’hauria perpetrat si les presumptes coaccions haguessin obtingut la “finalitat perseguida”. Per al fiscal, l’intent de Garganté de modificar l’informe mèdic “podria ser en sí mateix constitutiu del presumpte delicte de falsedat documental”.

L’escrit del fiscal conclou que s’han d’imputar dos delictes greus al regidor de la CUP, un de coaccions i un de falsedat d’un document oficial.