Després de confirmar que ni Carles Puigdemont ni els membres del seu govern Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig no s’han presentat a l’Audiència Nacional a declarar, la fiscalia ha demanat l’ordre de detenció per a tots ells. El tinent fiscal argumenta que és un “fet notori i públicament conegut la seva citació” i que s’ha intentat contactar amb ells sense èxit en diverses ocasions.

Ara la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha de decidir si accepta aquesta petició de la fiscalia o no. De moment, però, ja ha informat que no prendrà la decisió aquest dijous.

Tot i que la magistrada encara no s’ha decidit, l’advocat belga del president Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ja ha anunciat, a través de declaracions a Associated Press, que “col·laborarà amb la policia belga” si arriba una ordre de detenció internacional. L’advocat ha assumit que si es plantegés aquest escenari, Puigdemont s’entregarà als agents federals de Bèlgica. La detenció a Bèlgica no suposaria l’extradició, ja que s’obriria un procés judicial a Brussel·les en què l’advocat podria defensar la necessitat que el cas es tracti a la capital europea i no a Espanya.