Antoni Vives

La fiscalia demana cinc anys de presó per a Antoni Vives, exregidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà en el govern de Xavier Trias. L’escrit del fiscal, que ha avançat l’agència EFE i al qual ha tingut accés betevé, acusa Vives d’haver contractat il·legalment un exalcalde convergent a Barcelona Regional que, presumptament, es va embutxacar 155.067 euros en quatre anys sense exercir-hi cap feina.

El ministeri públic acusa Antoni Vives d’un delicte de falsedat documental, en concurs amb prevaricació i malversació de cabals i li demana cinc anys de presó. La mateixa petició fa a l’exdirector general de Barcelona Regional Willy Muller i l’exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo, a qui acusa dels mateixos delictes que a Vives. El judici serà els dies 10 i 11 de juny a l’Audiència de Barcelona.

La fiscalia sosté que Vives es va posar d’acord amb Muller per “contractar fictíciament” Arévalo entre els anys 2012 i 2015, després que aquest li ho sol·licités al seu partit per “completar la seva remuneració anual” com a alcalde de Cervelló. “Els tres acusats es van concertar per simular el contracte i donar-li aparença de legalitat”, diu el fiscal.

A banda dels cinc anys de presó, la fiscalia també demana per als tres acusats 20 mesos de multa amb una quota diària de 100 € i la inhabilitació especial de cinc anys per ocupar cap càrrec públic. L’exregidor de CiU està investigat també en el cas 3 % sobre el suposat pagament de comissions il·legals a Convergència Democràtica.