La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per investigar els fets de la UAB, quan desenes de persones van intentar evitar l’entrada de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo. Es dirigia a un acte de l’entitat Sha acabat, però finalment no va poder accedir-hi. Quatre dies després, Ciutadans, que també assistia a l’acte, va anunciar que demanaria a la fiscalia que investigués la CUP per aquestes accions.

A les persones que van obstaculitzar l’acte al que havien d’assistir representants del PP i de Ciutadans, se’ls atribueixen suposadament delictes comesos  contra “l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques garantides per la Constitució”. L’escrit apunta específicament als drets de reunió, manifestació i lliure expressió en l’espai públic.

La fiscalia va rebre la denúncia el 15 d’abril signada per Carlos Carrizosa. Dos dies després, el ministeri públic ha anunciat que “obre diligències d’investigació” per “determinar la identitat dels autors dels il·lícits posats de manifest” en el text. Així mateix, el fiscal Francisco Bañeras trasllada la denúncia a la Fiscalia d’Àrea de Sabadell perquè s’encarregui de la investigació.

Exclou el tuit de Carles Riera

En l’escrit de la fiscalia s’exclou de la investigació un tuit del diputat de la CUP Carles Riera. Constituïa una de les proves de Ciutadans per acusar la CUP de fer una crida a “rebentar” l’acte. La fiscalia, però, no el considera procedent perquè la publicació a les xarxes es va fer a les 15.13 h, quan ja havia acabat l’acte organitzat per Sha acabat. El ministeri públic considera que no hi ha una intenció “expressa” de “rebentar o obstaculitzar” l’esdeveniment.

Denúncia per protesta a Errenteria

D’altra banda, el president de Cs, Albert Rivera, ha presentat aquest dimecres al matí una denúncia per delictes d’odi, injúries i amenaces a la Fiscalia General de l’Estat per la protesta de diumenge a Errenteria, el País Basc, contra l’acte electoral del partit taronja.