La primera de les actuacions denunciades pel govern de Colau acusava els anteriors gestors de l’entitat d’adjudicació de contractes de manera arbitrària. Després d’estudiar els contractes esmentats, i una mostra afegida de contractes aleatoris, el fiscal només hi aprecia “insuficiències en la tramitació” repetides en el temps i en els diferents contractes. Es tracta d’una actuació que considera “un vici purament formal” i no pas constitutiu de conducta criminal amb conseqüències penals.

En la segona de les actuacions, referent al presumpte sobrecost d’una exposició titulada “Ciutat port: la Barcelona productiva”, el fiscal ho atribueix al “marc del debat polític” i no hi observa conductes arbitràries o constitutives de delicte.

La tercera de les denúncies apuntava a una activitat internacional no justificada en una entitat d’àmbit municipal. El fiscal conclou que aquesta vocació internacional era “àmpliament coneguda i consentida” pels socis i que es finançava d’una manera “irregular o, almenys, poc ortodoxa” des dels inicis i amb els diferents equips de govern.

L’única investigació que continuarà oberta és la quarta, referent a la possible contractació irregular de dos treballadors. El fiscal observa que “estaven donats d’alta i percebien la retribució corresponent” tot i que “no se’n coneix cap ubicació o treball realitzat”. En aquest sentit, interposarà una querella judicial per esclarir els termes de la contractació. L’acusa dels presumptes delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i falsedat documental.

Antoni Vives exigirà “que es repari el mal fet”

El que va ser president de Barcelona Regional, Antoni Vives, ha celebrat que no s’hagi detectat “cap indici d’activitat punible” en l’expedient presentat per l’Ajuntament i ha lamentat que algunes persones i mitjans de comunicació l’hagin “acusat i injuriat” mentre han durat les diligències de la fiscalia. Per això assegura que ha començat a estudiar els procediments per exigir “que es repari el mal fet” al seu honor. També ha reiterat que seguirà col·laborant amb la justícia en la investigació dels contractes dels dos treballadors.