Seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Les eleccions catalanes del 2021 estan convocades pel 14 de febrer. Els darrers dies, tant el govern català com el conjunt de la ciutadania han estat pendents del TSJC, que havia de pronunciar-se de forma definitiva sobre el decret d’ajornament aprovat per l’executiu de la Generalitat per evitar dur els catalans a les urnes en plena tercera onada de la pandèmia pel coronavirus. El tribunal va optar per mantenir el 14-F de forma cautelar abans de prendre una decisió ferma; decisió que finalment ha acabat sent ferma.

Aquest divendres, 29 de gener, el TSJC ha comunicat que la majoria dels magistrats han decidit suspendre el decret d’ajornament i, per tant, mantenir el 14-F.

Els arguments del TSJC

El retard en la signatura del decret d’ajornament i en la presentació dels recursos feia perillar que la resolució del tribunal pogués arribar abans del 14 de febrer. Per això, i d’acord amb l’escrit judicial emès el 22 de gener, el TSJC va decidir “acomodar els terminis processals” a les dates de les eleccions.

Tot i que el tribunal ja ha avançat la seva decisió de mantenir el 14-F, no serà fins dilluns, 1 de febrer quan farà públics els arguments pels quals ha pres aquesta decisió.

La no suspensió de les eleccions s’ha conegut justament el primer dia de campanya.