(ACN) La fiscalia s’ha oposat a la concessió d’un permís penitenciari de 72 hores per a Jordi Cuixart perquè el considera “prematur” i per “manca de penediment” del president d’Òmnium. El ministeri públic argumenta que atorgar permisos “excessivament anticipats” no compleixen amb l’efecte “d’intimidació al conjunt de la societat” i al mateix condemnat per dissuadir-los de cometre “delictes greus, com és aquest cas”. La fiscalia també remarca que Cuixart “no ha fet cap programa de tractament”. La junta de tractament de Lledoners va acordar el 24 de gener un permís de 72 hores per a Cuixart que haurà de ratificar el jutjat de vigilància penitència. Cuixart ja va gaudir d’un permís de 48 hores aprovat pel Servei de Classificació de la Generalitat.

Cuixart seguirà ferm en la defensa dels seus drets penitenciaris

Òmnium Cultural ha denunciat que la fiscalia vulnera els drets fonamentals del seu president, Jordi Cuixart, i ha subratllat que el líder de la societat civil condemnat a nou anys de presó pel Tribunal Suprem per sedició “no s’ha de penedir de res” perquè “no ha comès cap delicte”. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que els poders de l’Estat “segueixin utilitzant la repressió política per aplicar venjança”. En aquest sentit, Òmnium entén que la postura del fiscal “evidencia” que Cuixart és “un pres polític en el marc d’una causa eminentment política”.

Òmnium avisa que Cuixart seguirà ferm en la defensa dels seus drets penitenciaris. Així mateix, l’entitat reitera la petició d’alliberament immediat de tots els presos polítics, “com també ho demanen les principals i més prestigioses organitzacions internacionals de defensa de drets humans”.