El candidat a les eleccions catalanes del Partit Popular, Alejandro Fernández, ha erigit el PPC com la formació que té “la clau” per a un canvi polític a Catalunya. El cap de candidatura ha posat l’exemple d’Andalusia, on els populars han rellevat anys de govern socialista gràcies a un pacte amb Ciutadans i el suport de Vox. “Ningú donava un euro pel canvi a Andalusia. Només quan el Partit Popular té la clau, hi ha alternança política“, ha dit.

En l’acte d’aquest dilluns a la tarda, Alejandro Fernández s’ha acompanyat de la diputada al Congrés Bea Fanjul i del portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament, Óscar Ramírez. El presidenciable del PPC ha exigit un govern que derroqui els independentistes i ha defensat de nou l’estat de les autonomies. També ha fet una crida al vot popular perquè, “si els constitucionalistes van a votar, el separatisme no tindrà majoria“.

El candidat s’esforça a distanciar-se de Vox

D’altra banda, Fernández ha tornat a titllar de populistes els comuns, els sobiranistes i Vox. “Tots els populismes acaben igual: assaltant el Capitoli, rodejant el Congrés pel 15-M i envaint la seu d’Economia”, ha sentenciat. El dirigent popular ha intensificat les crítiques contra l’extrema dreta i se n’ha distanciat: “Nosaltres volem solucionar l’ocupació d’habitatges amb perseverança i reformes legislatives. Ells parlen de conspiracions islàmiques“.