ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, alcaldable del PP "Es factible una rebaja del impuesto de bienes inmuebles del 20% reduciendo el tipo impositivo del 0,75 al 0,60%. Es factible, es asumible y, además, es obligado."

En un esmorzar informatiu, el líder municipal del PP ha rebatejat Barcelona com a “taxalona” per la pressió fiscal que té. “Cal un canvi de tendència fiscal”, ha dit Fernández Díaz, que s’ha compromès a rebaixar taxes i impostos. En concret, ha proposat una reducció del 20% de l’IBI amb una rebaixa del tipus impositiu del 0,75 al 0,60. “És factible, és assumible per la ciutat i, a més, és obligat”, ha sentenciat. L’alcaldable dels populars vol ampliar també les bonificacions a col·lectius “que més ho necessitin” i ha exigit la supressió del recàrrec de l’IBI per finançar el transport públic.

Alberto Fernández Díaz ha dit també que cal acabar amb el “bonisme” de la ciutat amb la immigració. “No entenc que un immigrant s’empadroni i al dia següent pugui accedir a serveis essencials com l’habitatge públic”, ha dit. El candidat del PP s’ha mostrat partidari de “fer complir la llei i integrar-se al país” a qui vulgui accedir a serveis. “Barcelona és una ciutat d’acollida, però hem de ser exigents amb els turistes i els immigrants”, ha afirmat. Sobre pronòstics electorals, l’alcaldable dels populars ha dit que confia en “les majories silencioses que no es pronuncien a les enquestes” per capgirar-les.