ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Que hay que hacer un plan de usos nuevo en el parque, eso es evidente, que hay que poner coto a las aglomeraciones que impiden el disfrute del parque no sólo a los vecinos sino también a los propios turistas que allá acuden... hay tal aglomeración que impide cualquier tipo de disfrute del recinto, pues es evidente que sí."

El Grup Municipal del PP vol conèixer l’impacte econòmic i la cobertura legal al voltant de la mesura que vol aplicar l’Ajuntament, que pretén fer pagar entrada als turistes que visitin el recinte. Els populars són favorables a elaborar un nou pla d’usos que reguli l’entrada al parc i que sobretot impedeixi les aglomeracions actuals.

Fernández Díaz també ha abordat el tema de la liberalització d’horaris comercials. Ha demanat a Trias que delimiti zones turístiques a la ciutat on hi hagi llibertat d’horaris comercials, i l’ha instat a “començar a governar i a prendre decisions”.

Davant l’oposició frontal que aixeca la mesura entre el petit i mitjà comerç, el president del Grup Municipal del PP ha dit que les dues realitats “no són contradictòries, sinó que es complementen”. Fernández Díaz ha donat suport al viatge de Xavier Trias a la Xina per arribar a acords econòmics que beneficiïn Barcelona, i ha agraït que el convidés a anar-hi. El líder popular ha declinat assistir-hi, perquè diu que s’estima més destinar a finalitats socials el que costaria la seva estada.