Fernández Díaz dóna per fet el canvi polític a l'Ajuntament, per això ha demanat a l'actual alcalde responsabilitat a l'hora de fer el relleu. Li ha demanat que en els mesos que queden de mandat no improvitzi ni actuï de forma partidista. El PP es postula com l'antídot a una sociovergència municipal i com la garantia de canvi. Fernández Díaz considera que un pacte ciu-pp evitaria que els socialistes tornessin a governar. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PPC "Fa uns instants us explicava que el canvi a Barcelona és imparable. Però el canvi que necessita Barcelona no és passar del trigovern socialista d'Hereu, Montilla i Zapatero a una triple sociovergència a Barcelona, Catalunya i Espanya. No és aquest el canvi que necessita la nostra ciutat." La lluita contra la crisi, la immigració, evitar una consulta sobiranista són alguns dels objectius que Fernández Díaz s'ha marcat per aquest 2011 i per tot això comptarà amb el ple suport del seu partit. Alicia Sánchez Camacho ja ha advertit al candidat popular, que Barcelona serà la joia de la corona del PP en aquestes eleccions.

Fernández Díaz ha centrat el seu discurs en vuit grans aspectes: un pla contra la crisi, una decidida lluita contra l’incivisme, més escoles bressol i una millora de l’atenció a les persones de la tercera edat, la lluita contra la immigració il·legal, una major transparència a les decisions polítiques, aconseguir que la Generalitat sigui “també barcelonina”, més inversió en infraestructures i un compromís amb la llibertat i la pluraritat.

Durant l’acte, celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el líder dels populars barcelonins ha estat acompanyat per la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, i pels diputats autonòmics Pere Calbó, Jordi Cornet i Rafael López, entre d’altres personalitats del partit.