El popular ha criticat que el govern municipal hagi permès la reocupació il·legal, ha dit, de la casa de l’Hort de la Vila. Fernández Díaz ha exposat en un comunicat que el que ha ocorregut a Sarrià “és una burla a la llei”, ja que, assegura, l’Ajuntament ha cedit així al “xantatge de violents, ocupes i antisistema de la CUP”.

Una cinquantena de persones es van trobar per fer un acte conjunt en aquest espai, però diversos agents de la Guàrdia Urbana els van bloquejar l’accés durant tres hores. Tot i així van acabar marxant i l’acte es va poder celebrar. En aquest sentit, la regidora cupaire Maria Rovira, que es trobava a l’exterior de l’equipament, va explicar que ningú sabia res de la presència de la Guàrdia Urbana i que demanarien explicacions al govern municipal.

Ara, Alberto Fernández Díaz també se suma a aquesta petició ja que vol saber, ha dit, “si la Guàrdia Urbana va actuar de ‘motu proprio’ o seguia ordres”. El popular ha aprofitat per recordar que aquest espai, de propietat municipal, ja va ser ocupat de forma il·legal l’any 2015. Una ocupació, assegura, permesa, ja que es van entregar les claus al col·lectiu. Després de tancar l’espai per dur-hi a terme unes obres de reforma, el col·lectiu va tornar a accedir a l’espai, tot i no tenir-ne les noves claus.

Fernández Díaz defensa que l’immoble ha de ser un equipament de barri per als veïns i afegeix que, de fet, es troba en procés d’auditoria estructural. Considera que és un perill fer-hi activitats, ja que així ho desaconsellen els informes tècnics per possibles despreniments.