Segons Fernández Díaz, el motiu del trencament, el suport dels socialistes a l’aplicació de l’article 155, és un error i assegura que “els qui creguin que contra el 155 es viu millor, estan molt equivocats”. Per Fernández Díaz, el PSC “no ha aportat ni estabilitat ni centralitat, per la seva nul·la capacitat d’influència”, però permetia “alleugerir la càrrega de treball” de l’equip de govern. Pel líder popular, l’efecte més nou de la fi del pacte és que “divideix els comuns” i espera que “la irresponsabilitat i la frivolitat de Colau sigui aviat una minoria al seu partit”.

“El pitjor moment” per prendre la decisió

Alberto Fernández Díaz ha lamentat que el trencament del pacte es produeixi quan falta just una setmana perquè es decideixi quina serà la nova seu de l’Agència Europea de Medicaments. El líder popular lamenta que “a més de la projecció negativa del debat independentista, ara oferim també un govern municipal trencat i una Barcelona dividida. No podia haver triat un pitjor moment“.

Ciutadans acusa Colau de pensar en les eleccions

Ciutadans considera que la decisió de BComú de deixar fora el PSC del govern municipal respon a interessos electorals. La regidora Marilén Barceló ha assegurat que l’alcaldessa “prioritza la seva calculadora electoral, en lloc d’ocupar-se de les necessitats reals dels barcelonins”. També n’ha criticat l’ambigüitat i que estigui “al costat dels grups independentistes”. Per tot plegat, Barceló ha descartat que Ciutadans pugui donar suport al govern de manera permanent i recorda que estudiaran cada proposta “amb detall”.