Pere Aragonès i Felip VI al Cercle d'Economia

(ACN/redacció) El rei Felip VI i el president del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, s’han saludat a l’entrada de l’Hotel W abans del sopar inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia. El cap de l’executiu català s’ha acostat a conversar breument amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, que estava acompanyat del monarca, a qui ha saludat “fredament”, segons fonts del govern.

Després d’una conversa breu amb el mandatari sud-coreà, en la qual li ha agraït la visita i ha desitjat que la bona relació inversora amb el país asiàtic continuï, el monarca ha proposat fer-se una foto conjunta, en què també s’ha inclòs l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El cap de l’executiu català ha estat l’encarregat d’inaugurar les jornades econòmiques, tot i que no s’ha quedat al discurs del rei, que ha presidit el sopar del primer dia.

Pere Aragonès tampoc no ha participat en la recepció del monarca a l’arribada, en la qual hi havia el president del Cercle, Javier Faus, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

El rei reivindica les fortaleses de Barcelona

En el seu discurs oficial de presidència de l’acte, Felip VI ha reivindicat les “fortaleses i oportunitats” de Catalunya i Barcelona en les relacions comercials amb Corea del Sud, i les de tot l’estat. Juntament amb el president del país asiàtic Moon Jae-in, ha apostat per mantenir i ampliar les relacions comercials i econòmiques entre els dos països, que el monarca ha qualificat de “sòlides i creixents”.

El monarca ha subratllat que tot i l’afectació de la pandèmia pel coronavirus “hi ha marge important” per incrementar el vincle entre els dos estats quant a “mida i potencial” de les dues economies. Així, ha subratllat que els dos països han optat per superar la crisi econòmica “impulsant l’economia verda i la digitalització” i aplicant mesures de caràcter social, amb l’objectiu d'”establir un model de creixement sostingut, just i inclusiu en el mitjà i llarg termini”.

Coincidint amb la visita del rei a Barcelona, l’ANC ha convocat una protesta en què s’ha cremat una fotografia de Felip VI.