Declaracions encreuades entre el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, i el titular de la Conselleria d’Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio. El conseller madrileny va presentar un informe aquest dilluns sobre les empreses que s’han traslladat a la comunitat els darrers anys. Els resultats apunten que el 21,4% de les empreses provenen de Catalunya, concretament, 1.060 des de 2010.

Puig ha negat una fuita de companyies catalanes pel debat sobiranista o per les condicions fiscals que ofereix cada govern. El conseller català apunta la capitalitat de Madrid com a motiu del canvi de localització de les empreses. Argumenta que és a la capital de l’Estat on es decideix en matèria de política energètica o d’infraestructures. La patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes, PIMEC també va assegurar que no li constava la fuga empresarial.

Felip Puig s’ha defensat posant sobre la taula les dades d’inversió estrangera del primer semestre de 2013 emeses per fDi Intelligence, del Financial Times. El conseller assegura que Catalunya es posiciona com la segona regió europea que més inversió estrangera ha captat. Els 1.443,9 milions ingressats tripliquen els que ha rebut Madrid, 524,5 milions.