Durant la compareixença, Felip Puig ha defensat una vegada i una altra l'actuació dels Mossos durant la vaga general. I ha anat més enllà. Segons ell, Barcelona té un problema amb la violència urbana. Diu que incidents com els del 29 de març es podrien repetir en un futur i per fer-hi front cal un canvi d'actitud i això afecta tota la societat. Vol acabar amb la cultura de la impunitat. Felip Puig, conseller d'Interior "No es pot condemnar la violència i després disculpar els violents quan se'ls aplica la llei" I no només això. Felip Puig, conseller d'Interior "Cal augmentar el diàleg amb la resta de manifestants i que també assumeixin la responsabilitat de l'ordre de les manifestacions" Fins ara s'han detingut un centenar de persones pels incidents de la vaga general. A alguns se'ls ha pogut identificar gràcies a la pàgina web que van posar en marxa els Mossos per demanar la col•laboració ciutadana. Puig ha defensat aquesta iniciativa, pionera a l'estat. Una opinió que no comparteixen els grups de l'oposició, que l'acusen de vulnerar drets fonamentals. Joaquim Llena, dipitat del PSC "Vostè és un sapastre..." Jaume Bosch, diputat d'ICV-EUiA "Mas l'ha de cessar perquè vosté en comptes de fomentar el diàleg aposta per la confrontació...." Oriol Amoròs "Més discreció i més eficàcia..." L'únic que ha donat suport a l'actuació dels Mossos és el PP. Ara bé, amb matisos. Pere Calvó, diputat del PPC "Menys anuncis i més eficàcia policial...." Entre el públic que estava seguint la compareixença de Puig hi havia alguns dels detinguts pels incidents de la vaga general. Com la líder de la CGT empresonada durant prop d'un mes per haver fet, suposadament, una foguera a les portes de la Borsa.

L’oposició ha carregat aquest dijous contra Felip Puig per la seva gestió de la vaga, i l’ha titllat de “potiner”. La principal crítica a Puig ha estat el fet que la policia no aïllés els violents que van protagonitzar disturbis al centre de Barcelona.

Durant la seva intervenció a la comissió d’Interior, Puig ha demanat als grups que no s’empari ideològicament la violència, perquè trobar els violents “no vulnera els drets civils” i perquè en la batalla en favor dels drets socials no hi ha espai per a un doble llenguatge.

A la compareixença hi ha estat presents la sindicalista de la CGT i dos estudiants que van ingressar en presó preventiva. Puig ha assegurat, en referència als assistents, que els Mossos d’Esquadra no detenen sindicalistes ni estudiants, sinó només persones que cometen delictes. El conseller d’Interior ha insistit que els arrestos no són polítics, sinó fruit de les investigacions policials.

Presó preventiva sense fiança per a dos vaguistes del 29-M

Aquest dijous han passat a disposició judicial tres detinguts més pels incidents de la vaga general. Se’ls acusa, entre d’altres, de provocar destrosses en diversos comerços i agredir un agent de policia. El jutge els ha pres declaració i es desconeix encara si prendrà alguna mesura cautelar. Dimecres, dos detinguts més van ingressar a presó provisional per aquests incidents i aquest dijous quatre joves han estat posats en llibertat amb càrrecs.