La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha celebrat la seva 47a assemblea en què han fet balanç de l’últim any i han acordat quins són els principals reclams d’aquest any, coincidint amb les eleccions municipals del 2019.

La presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ha explicat que se centraran a exigir més mesures per garantir que tothom pugui accedir a un habitatge. L’altre gran reclam seran mesures contra la contaminació, no només de l’aire, sinó també acústica i lumínica. De fet, l’associació ha dedicat el darrer número de la revista ‘Carrer’ a fer balanç del mandat de Colau i ha apuntar les actuacions que haurien de ser prioritàries per al nou equip de govern.

Assemblea de la FAVB

La FAVB fa balanç del 2018

Menéndez també ha mirat enrere i ha fet una valoració del darrer any. La presidenta de la FAVB ha celebrat la reserva del 30 % d’habitatge protegit en noves promocions, una mesura aprovada pel govern d’Ada Colau, i també ha valorat positivament la millora en serveis socials.

Pel que fa als objectius que han quedat pendents, la FAVB critica que l’ordenança de terrasses limita el gaudi de l’espai públic per part dels veïns i també rebutgen el futur Espai Barça. De fet, van presentar, juntament amb la CUP Capgirem Barcelona, dos recursos contra el projecte perquè consideren que l’únic beneficiat és el club blaugrana.