Prop de dues-centes persones s’han concentrat a la plaça d’Espanya convocades per La Falange, Democracia Nacional i Movimiento Católico Español. A les 11 h, han començat una marxa cap a Montjuïc, on ha tingut lloc l’acte central de la mobilització. El lema d’aquest any ha estat “España ni se vota ni se negocia. Se defiende” i, al llarg de la manifestació, s’han sentit diverses consignes a favor de la unitat d’Espanya.

“Puigdemont a prisión”

La mobilització s’ha desenvolupat sense incidents. Les consignes que més s’han sentit al llarg de la marxa han estat en contra l’independentisme com, per exemple, “Puigdemont a prisión” o “Separatistas, terroristas”. També han cridat lemes xenòfobs en contra dels immigrants i refugiats com “España cristiana, no musulmana”. Han aplaudit el paper de la Policia Nacional i han denunciat l’exhumació de Franco.

En aquesta mobilització, han onejat banderes espanyoles amb l’emblema falangista. Els assistents han fet la salutació feixista en diverses ocasions i també han cantat l’himne ‘Cara al sol’Un any més, quan han arribat a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc, han cremat estelades i marxandatge de l’ANC, mentre cridaven “Arriba España” i “Arde la estelada.”

Crítiques als partits constitucionalistes

A Montjuïc, s’ha celebrat l’acte final de la mobilització que commemora el 12-O amb parlaments de membres de La Fange, Democracia Nacional i Movimiento Católico Español que han coincidit a criticar la Constitució i el president del Govern central, Pedro Sánchez. Asseguren que no està fent res per aturar el moviment independentista i que això portarà a un enfrontament a Catalunya. També han criticat l’aplicació de l’article 155. Denuncien que no serveix per res perquè Puigdemont continua lliure. També han demanat que s’aboleixin totes les autonomies.

A més, han criticat els partits del bloc constitucionalista i s’han desmarcat del PP, Cs i VOX. Denuncien que són corruptes i que només es preocupen dels seus interessos, no de la unitat d’Espanya.