El socialista Paco Narváez ha estat un dels regidors més longeus de l’Ajuntament de Barcelona: es va retirar el 2011 després de 20 anys en el càrrec, 16 dels quals com a regidor del districte de Sant Martí. Precisament ha estat el consell plenari d’aquest districte el que l’ha proposat per rebre la Medalla d’Honor de Barcelona 2022. Un honor que Narváez no esperava i que reconeix que li fa una il·lusió especial.

En referència a Sant Martí, Narváez ha reconegut sempre que s’hi ha sentit com “l’alcalde del seu poble” i alerta que de vegades els veïns s’equivoquen i pensen que el regidor del districte és el representant de l’Ajuntament, quan és a la inversa, és el representant dels veïns al consistori.

La urbanització de Prim, una fita

Durant els 20 anys que va formar part del consell municipal, Narváez va dur a terme molts projectes urbanístics. El de la urbanització de la rambla de Prim és un dels més significatius per a ell. “Significava portar la qualitat del passeig de Gràcia a barris com el del Besòs i el Maresme”, explica.

Narvárez va viure durant la seva joventut al veïnat de la Pau i recorda jugar a la rambla “quan era un abocador a l’aire lliure”.

Paco Narváez passejant per la rambla de Prim

“Si m’haguessin escoltat, jo crec que hauria pogut ajudar”

Un cop es va retirar de l’Ajuntament, Narváez va treballar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i ara està jubilat. Com a expert en mobilitat, assegura que no està d’acord amb moltes de les polítiques que s’estan aplicant a la ciutat. “Si m’haguessin escoltat, jo crec que hauria pogut ajudar”, assegura.

És molt crític amb l’urbanisme tàctic. De fet, considera el carrer del Consell de Cent “una desgràcia” i expressa que l’urbanisme tàctic “ni és tàctic ni és urbanisme”. De la pacificació de la Meridiana opina que el millor hauria estat pacificar primer l’entrada de Barcelona i després la part que transcorre pel centre de la ciutat, ja que al contrari genera molta congestió.