Més de mitja hora després del previst, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau han arribat davant les portes del Palau de Justícia on, duent-se la mà al pit, s’han acomiadat dels milers d’assistents que han arribat d’arreu de Catalunya per mostrar-los el seu suport. Alguns d’ells han afirmat que “era el que tocava fer avui” i altres també han assegurat que se senten com un més dels acusats. D’altres creuen que és un judici realitzat totalment per raons polítiques.

Fins al migdia els milers de persones s’han trobat concentrades al llarg del passeig de Lluís Companys, on les entitats sobiranistes han preparat una mobilització que ha comptat amb 50.000 persones inscrites. Després, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau han entrat al judici, que es preveu que s’allargui fins a aquest dijous. A part de l’expectació davant les portes de l’Audiència, a la ciutat també hi ha hagut també una gran afluència de gent en un punt proper a l’Arc de Triomf, on s’ha instal·lat un escenari per a diverses actuacions.

Davant la Generalitat de Catalunya, a la plaça de Sant Jaume, s’hi han concentrat diverses persones que han seguit el discurs del president Carles Puigdemont i han acompanyat la comitiva fins al TSJC. A mig camí els diversos representants polítics que han format part de la comitiva, entre ells també Neus Munté i Oriol Junqueras, s’han aturat per cantar ‘Els segadors’. Entre els càrrecs electes -se n’esperaven més de 500- que s’han pogut veure al passeig de Lluís Companys hi havia també membres de l’Ajuntament, com el tinent d’alcalde Jaume Asens.

Mentre han durat les declaracions de l’expresident i les exconselleres, la mobilització a l’exterior ha continuat, en espera que els que es troben a l’interior del Palau de la Justícia, sortissin després d’aquesta primera sessió del judici. Després de la sortida, els assistents han començat a marxar i s’ha pogut reobrir el trànsit al passeig de Lluís Companys.

A les 12.30 h Mas, Ortega i Rigau han sortit del TSJC. En un breu parlament, Artur Mas ha agraït el suport rebut.