Els exconsellers d’Ensenyament Meritxell Ruiz i Ernest Maragall han fet públic a les xarxes el seu malestar per les declaracions del president del PPC, Xavier Garcia Albiol, que va dir que a les escoles catalanes s’ensenyava a “odiar Espanya”. Ruiz i Maragall asseguren que “menteix” i li han demanat que respecti el sistema educatiu català i els seus docents.

L’exconsellera Ruiz ha demanat a Albiol a través de Twitter que “es passegi per les escoles i instituts”. Considera que el president del PPC està “difamant” sobre l’escola catalana i que falta al respecte a les famílies que arriben de fora de Catalunya i confien en l’escola pública.

També a través del seu perfil de Twitter, l’exconseller Ernest Maragall ha acusat Albiol i el ministre Alfonso Dastis de “mentir i calumniar” sobre l’educació catalana.

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya també ha emès un comunicat per mostrar el seu rebuig a les declaracions d’Albiol, en què demana que la societat rebutgi “l’ús partidista” de l’educació.