Quan queden poques hores per a l’inici de la Festa de la Mercè 2022, Valents ha carregat contra el govern municipal per no incloure la missa de la Mercè en el programa institucional de la festa major. La candidata, Eva Parera, creu que “aquest govern té un complex amb els catòlics” i que això “no li passa amb altres religions”.

Per això, el grup municipal ha penjat aquest divendres al matí cartells a la Rambla amb la imatge de la Mare de Déu de la Mercè en què es llegeix aquest missatge: “Colau no felicitaria mai la Mercè amb la imatge de la Mercè. Bona festa major!”.

“Els catòlics som majoria”

La presidenta de Valents i líder de la formació a l’Ajuntament de Barcelona acusa el govern municipal d'”excloure els catòlics de la festa major” i de voler “amagar la imatge de la Mare de Déu“. Ha volgut “recordar al govern que aquesta és una festa catòlica”. Ha afegit que “els catòlics som majoria”. Diu aquest dissabte assistirà a la missa de la Mercè i ha convidat “tots els barcelonins a anar-hi”.

La missa de la Mercè va deixar de formar part del programa institucional de la festa major l’any 2015, el primer de Colau com a alcaldessa. Això va provocar crítiques d’alguns dels grups municipals al consistori, que li van demanar recuperar-la. El mes de juliol, Valents va reiterar la petició al ple municipal. Parera diu que no entén “la reticència” del govern municipal a fer-ho.