La presidenta de Valents, Eva Parera, ha replicat des del Parlament les crítiques que la líder de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, va fer sobre el seu partit. En una entrevista a betevé, Guilarte va dir que Valents és “un agrupament de trepes i trànsfugues”. La resposta de Parera: “No em rebaixaré al nivell de contestar insults, no és la meva manera de fer política”. La líder de Valents també ha negat transfuguisme al seu partit.

Eva Parera s’ha referit explícitament al cas de la regidora no adscrita, Marilén Barceló, que va militar a Ciutadans, es va donar de baixa del partit i ara dona suport a Valents. “No és una trànsfuga”, ha afirmat Parera, que ha recordat que Barceló es va presentar a la llista de Barcelona pel Canvi en què també hi era ella. En la compareixença al Parlament, ha demanat a Guilarte que faci aquesta reflexió: “Per què se te’n va la gent, per què?”.

“No m’hi trobaran en aquesta guerra”

Parera ha comparegut aquest divendres al Parlament per fer oficial la renúncia a l’escó que va aconseguir com a independent a la llista del PP a les últimes eleccions. En la roda de premsa, ha reconegut que ha rebut moltes crítiques tant del PP com de Ciutadans per seguir al Parlament mentre creava un partit nou. “No m’hi trobaran en aquesta guerra”, ha dit Parera, que ha afegit: “Cs i PP no són els meus adversaris, són els meus aliats”.

En aquesta línia, ha insistit que seguirà treballant per “teixir complicitats” i fer candidatures conjuntes amb PP i Ciutadans. “No vull fer una OPA a ningú”, ha sentenciat.