La candidata de Valents, Eva Parera, ha presentat aquest dimarts a la tarda el projecte de la seva candidatura en un acte al Cercle Eqüestre i ha assegurat que el partit que lidera obtindrà representació a l’Ajuntament de Barcelona “de manera còmoda”. Això, malgrat que les darreres enquestes situen Valents fora del consistori després de les eleccions municipals del 2023. La candidata ha explicat que el partit només té cinc mesos de vida i encara està donant a conèixer la marca. I malgrat aquesta curta vida, afirma que els seguiments mensuals que fa el seu equip apunten a un creixement sostingut de Valents.

Fer fora el tripartit del govern i ERC

El principal objectiu de Valents al consistori és “ser una alternativa al tripartit que són el govern i ERC i que ha destrossat la ciutat i l’ha deixat en la decadència absoluta”. Eva Parera afirma que Barcelona “no aguantarà quatre anys més amb un govern de la mateixa tendència”. Parera apunta que per fer-ho possible ha elaborat un programa que té com a fita principal combatre la inseguretat i les ocupacions il·legals. Diu que “Barcelona s’ha convertit en la capital de la delinqüència, la capital dels robatoris amb violència i la capital de les ocupacions il·legals i cal revertir això”.

Canviar la mobilitat i el discurs sobre el turisme

La líder de Valents ha carregat també contra les pacificacions dels carrers perquè considera que empitjoren la mobilitat urbana i “deixen la ciutat col·lapsada”. I ha sentenciat que “moltes decisions urbanístiques afecten la ciutat i afecten els nivells de contaminació. Es volia combatre i s’està aconseguint l’efecte contrari”. D’altra banda, ha remarcat la necessitat de canviar el relat sobre el turisme “perquè genera més de 150.000 llocs de treball entre directes i indirectes” i ha afegit que “el discurs contrari al turisme empobreix la ciutat”. Parera ha explicat que la ciutat no s’ho pot permetre perquè s’està quedant al darrere de ciutats com Madrid o Màlaga.